No-Claim beschermer

Veel mensen weten niet de precieze betekenis van no-claim. No-claim is namelijk in principe hetzelfde als de bonuskorting op de bonus/malus ladder.

No-claimbeschermer
Bij verschillende autoverzekeraars is het mogelijk om een no-claimbeschermer af te sluiten. In principe betekent dit dat u elk jaar één schade kunt verhalen (of claimen) zonder dit dit negatief invloed heeft op uw premie. De bonus/malus trede wordt in Nederland ook wel no-claim korting genoemd. Deze autoverzekering is bedoeld om de no-claim korting van automobilisten te beschermen.

Voorbeeld:
Bij een ongeval wordt er door de autoverzekeraar eerst gekeken naar de veroorzaker. Hier moet worden nagegaan of deze ook is verzekerd en of er wel iets is te halen! Als in deze situatie de veroorzaker niet bekend is bij een autoverzekeraar is het aan de autoverzekeraar van het slachtoffer om te betalen. Dit heeft als direct gevolg dat de premie van de autoverzekering van het slachtoffer stijgt.

De no-claim is daarom bedoeld om eens per jaar een schade te verhalen die geen invloed zal hebben op de hoogte van de premie.

Wanneer is een no-claim handig om aan te vragen?
- Voor automobilisten die al veel schadevrije jaren hebben opgebouwd
- Het kortingspercentage wordt aanzienlijk lager