welkom op Autoverzekering ABC

Wij willen graag Allsecur bedanken voor de informatie die zij ons geleverd hebben tijdens het opzetten van deze site. Dus voor een Autoverzekering gaat u naar Allsecur!

  1. A-D
  2. E-H
  3. I-L
  4. M-P
  5. Q-T
  6. U-X
  7. Y-Z

Meldcode

Als u uw auto wilt aanmelden voor een verzekering heeft u altijd de meldcode van uw voertuig nodig. Deze meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van uw chassisnummer. Het chassisnummer is terug te vinden op het kentekenbewijs van uw auto. Meer over Meldcode

Molest Schade

Molest schade is schade die de autoverzekeraar (tenzij anders afgepsroken) niet vergoed. Molest schade is eigenlijk schade door oorlogshandelingen, of op oorlog lijkende omstandigheden. Meer over Molest Schade

Natuurrampen

U kunt uw auto niet verzekeren tegen natuurrampen. Dit is door de “Wet op het Financieel toezicht” vast gelegd. Dit omdat het verzekeren van natuurrampen onaanvaardbare financiële risico’s met zich mee brengen.

Meer over Natuurrampen

No claim

Uw premie wordt berekend aan de hand van meerdere factoren. Naast een basispremie die iedereen betaalt kunt u een extra premie of korting krijgen. Deze korting of toeslag wordt bepaald door het aantal no-claim jaren. Dit is exact hetzelfde als de bonus/malus regeling.

Meer over No claim

No-Claim beschermer

Veel mensen weten niet de precieze betekenis van no-claim. No-claim is namelijk in principe hetzelfde als de bonuskorting op de bonus/malus ladder.

Meer over No-Claim beschermer

Opschorten

Als u uw auto verkoopt en u hebt op dit moment nog geen nieuwe auto kunt u uw verzekering natuurlijk opzeggen. In plaats van een verzekering op te zeggen is er ook een mogelijkheid om een verzekering op te schorten. Bij het opschorten van een autoverzekering zeg je de verzekering niet op maar stel je deze uit.

Meer over Opschorten

Overstappen Autoverzekering

Er zijn genoeg redenen op te noemen waarom u kunt overstappen naar een andere of goedkopere autoverzekering. Bent u momenteel bewust van het feit dat u teveel betaald, u een goede service mist of dat u bijvoorbeeld de verkeerde dekkingen heeft afgesloten? Overstappen van uw autoverzekering is heel eenvoudig.

Meer over Overstappen Autoverzekering

Overstapservice

Een klantgerichte en volledige autoverzekeraar biedt haar klanten meestal een overstapservice. Als klant kunt u namelijk snel en eenvoudig overstappen van autoverzekeraar in een aantal stappen.

Meer over Overstapservice

Pechhulp Autoverzekering

Niemand wilt langs de weg met pech staan. In veel gevallen kan dit een erg lange en vooral saaie gebeurtenis zijn vol met ergerningen. Als u goed bent verzekerd bij een autoverzekeraar dan heeft u de mogelijkheid om de aanvullende dekking ‘pechhulp’ erbij te nemen. Pechhulp is als het ware de dekking die ervoor zorgt dat u als verzekerde recht heeft op snel hulp en/of vervangend vervoer.

Meer over Pechhulp Autoverzekering

Polis

Een polis is een schriftelijk document wat de verzekering aflevert waar in de verzekeringovereenkomst is vastgelegd. Meestal bestaat de polis uit een polisblad waarin de voorwaarde van de autoverzekering staan en eventuele speciale clausules.

Meer over Polis

Polisblad

Het polisblad is onderdeel van de polis. Hierop staan alle gegevens van zowel de verzekeraar als de verzekerde. Ook wordt het verzekerde risico vermeldt. Meer over Polisblad

Poliskosten

Poliskosten zijn de eenmalige kosten die boven op de premie komen bij het opzetten van een nieuwe polis. Over deze poliskosten wordt ook assurantiebelasting betaald. Bij de poliskosten worden ook de incassokosten gerekend. Deze worden per betalingstermijn verrekend. Dit kan dus per maand, per kwartaal of per jaar zijn. Ook het aanvragen van de groene kaart wordt hierbij berekend.

Meer over Poliskosten

Premiestelling

Wat bepaald de hoogte van een premie? Dat hangt van verschillende factoren af. Zo is de regio waar u woont bepalend voor de premie. Maar ook de cataloguswaarde van de verzekerde auto en de leeftijd van de bestuurder en het aantal kilometers wat er per jaar mee gereden wordt.

Meer over Premiestelling

Premiestelling Auto

De premie die u betaald voor uw autoverzekering hangt van veel verschillende factoren af.
Meer over Premiestelling Auto

Prijs voor een verzekering

De prijs die u betaald voor een verzekering bestaat uit 3 delen.
Meer over Prijs voor een verzekering