Bonus/Malus ladder

Uw premie wordt berekend aan de hand van meerdere factoren. Onder andere van waar u zich op de bonus/malus ladder bevindt. De bonus/malus ladder is een systeem om te bepalen hoeveel korting (of soms toeslag) u krijgt op uw basispremie.

No Claim korting

Deze korting die u hiermee kan krijgen is ook wel bekend als ‘No Claim-korting’ en wordt bepaald aan de hand van het aantal schadevrije jaren dat u gereden heeft. Elk jaar dat u geen schade claimt bij de verzekering stijgt u een stukje in de bonus/malus ladder waardoor u het daaropvolgende jaar meer korting krijgt op uw basispremie.

Verzekerings Polis

Als u toch schade claimt bij uw autoverzekering kunt u een paar stappen terug geplaatst worden op de bonus/malus ladder, waardoor uw premie hoger kan worden. Voor de exacte voorwaarden kijkt u in de polis van uw verzekering. Dit kan namelijk verschillen per verzekeringsmaatschappij of zelfs per polis.

Veel verzekeraars bieden ook een ‘No Claim-beschermer’ aan. Dit betekent dat u als u schade claimt niet zakt op de bonus/malus ladder waardoor uw premie niet meteen hoger wordt.

Vragen? Reageer nu!

Post your comments