Besparen op autoverzekering

U kunt op diverse manieren besparen op de autoverzekering. Eén manier is om de dekking om te zetten naar een goedkopere dekking, maar door te vergelijken kunt u slimmer besparen.

De premies die verzekeraars rekenen verschillen sterk van elkaar. Vooral bij de autoverzekering zit er veel verschil in de premiestelling. De WA/Casco dekking, ook wel all risk genoemd, is de duurste dekking in de autoverzekering. De goedkoopste en de meest minimale is de WA-dekking; een verplichte verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid.

Kiezen voor een goedkopere dekking voor uw auto
Door de dekking te beperken kunt u geld besparen. Bij een nieuwe auto is verstandig om te verzekeren op de condities WA/Casco. De premie die u hiervoor betaalt is onder andere afhankelijk van de nieuwwaarde van de auto. Bij oudere auto’s kan deze verzekeringsvorm te duur uitvallen.

Bij een schade wordt er namelijk uitgegaan van de dagwaarde en de premie is gebaseerd op de nieuwwaarde. Veel eigenaren overwegen om de WA/Casco dekking bij auto’s ouder dan 8 jaar naar een beperktere dekking te wijzigen, tenzij zij een hoge bonus/malus korting van 75% tot 80% op de verzekeringspremie hebben. Het verschil op de te betalen premie wordt hierdoor klein waardoor men er vaak voor kiest om de ruimere dekking te behouden.

U kunt de premie sterk verlagen door over te stappen naar de WA-plus dekking (WA beperkt casco). De beperking van deze dekking ten opzichte van de WA/Casco dekking is dat schade door uw toedoen aan uw eigen auto niet verzekerd is. Afhankelijk van de verzekeraar bestaat er wel dekking tegen ruitschade, aanrijding met loslopende dieren, diefstal, storm en brandschade.

Door over te stappen op de WA dekking kunt u een nog groter bedrag aan premie besparen. Daar staat wel tegenover dat deze verzekering uitsluitend dekking biedt tegen aanspraken van derden, de tegenpartij. De zogenaamde wettelijke aansprakelijkheid.

Vergelijk autoverzekeringen
Online kunt u zeer eenvoudig de premies van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Door het kenteken in te vullen en een aantal aanvullende vragen te beantwoorden kunt u al de vergelijking maken.

Vragen? Reageer nu!

Post your comments