Autoverzekering Opzeggen

De meeste klanten van een autoverzekeringsmaatschappij blijven jarenlang bij dezelfde autoverzekeraar en hebben vaak niet door dat zij soms te duur uit zijn. Door het opgebouwde vertrouwen en het feit dat zij al jaren lid zijn van een autoverzekeraar hebben zij de voordelen van overige autoverzekeraars nog niet goed kunnen bekijken. Een autoverzekering opzeggen is dan waarschijnlijk niet echt aan de orde.

Vergelijken, opzeggen en afsluiten

Als u toch interesse heeft in overige aanbieders van autoverzekeringen dan kunt u alsnog eenvoudig uw autoverzekering vergelijken door middel van de premiechecker. Uw autoverzekering opzeggen wordt in veel gevallen door uw autoverzekeraar uitgevoerd. U heeft hier dus weinig omkijken naar en kunt u er gerust van zijn dat uw auto goed en voordelig is verzekerd.

Autoverzekering opzegformulier

Op de website van uw autoverzekeraar of op de website van uw nieuwe autoverzekeraar is meestal het overstapformulier te raadplegen waar u met een aantal invulvelden uw autoverzekering eenvoudig kunt opzeggen.

Heeft u uw auto verkocht?

Als u uw auto wilt verkopen of u heeft uw auto al verkocht, dan is het verstandig direct uw autoverzekering op te zeggen wanneer u uw auto weg heeft gedaan. U kunt naast het stopzetten van uw autoverzekering ook uw autoverzekering opschorten. U betaald dan namelijk geen premie meer en kunt u direct op basis van dezelfde dekking verzekeren.